Kontakt : +47 23 19 60 40

Bytte fastlege

Planlegger du å bytte fastlege? Fastlegeordningen gir deg valgmuligheter, slik at du kan velge den som passer best for deg. Rettigheten gjelder også på tvers av dagens kommunegrenser. Eneste forutsetning er at legen har ledig plass på listen sin.  

Hvordan bytte fastlege?

Endringen gjennomføres inne på nettsiden til Direktoratet for e-helse. Her kan du enkelt få oversikt over alle fastleger i Norge, med informasjon om ledige plasser og antall på venteliste. Oversikten gir deg også mulighet til å se hvem som er fastlegen din i dag. 

Dersom du skal foreta et fastlegebytte på vegne av barn under 16 år, må du ha en fullmakt. Dette må ses i sammenheng med den helserettslige myndighetsalderen i Norge. Fullmakten, med en kopi av gyldig legitimasjon, sendes til Helfo med brevpost: Postboks 2415, 3104 Tønsberg. 

Er det ikke ledige plasser på listen? Med noen få tastetrykk kan du sette deg på ventelisten til fastlegen du helst vil ha. Noen ganger går det raskt å få plass, andre ganger kan det ta lengre tid. Uansett, er det kun mulig å stå på en venteliste av gangen.  

Hvor ofte kan man bytte fastlege?

Det er tillatt med inntil to fastlegebytter per kalenderår. I tillegg til de ordinære byttene, kan du bytte dersom legen slutter eller reduserer listen sin. Melding om flytting til folkeregisteret kommer også utenfor de ordinære byttene.  

Vi gjør også oppmerksom på at du har rett til å få tilbake den samme fastlegen du hadde tidligere, dersom du flytter tilbake til den opprinnelige kommunen innen tre år. Et fastlegebytte er gyldig fra første dagen i måneden etter at endringen fant sted. 

Videreføring av pasientjournal

Når du gjennomfører et fastlegebytte, må du selv sørge for at journalen din overføres til den nye legen. Dette gjør du ved å ta kontakt med ditt gamle legekontor. Husk å ha klart navn på din nye lege og tilhørende fastlegekontor. Et gebyr for videresending av pasientjournalen må påregnes.  

Ledige fastleger hos Colosseumklinikken Medisinske Senter

Våre fastleger er tilknyttet fastlegeordningen. Ønsker du å sjekke hvem som har ledig listeplass? Gå inn på nettsiden til Direktoratet for e-helse. Her kan du bytte fastlege ved å logge inn med BankID, Buypass eller Commfides.