Kontakt : +47 23 19 60 40

Kardiolog

Colosseumklinikken Medisinske Senter er avtalepartner med Helse SørØst. Vi behandler innen endoskopi, endetarmsplager, hjerteutredning og hodepineutredning med botox. Fastlegen kan sende henvisning til oss direkte, så kaller vi deg inn på time fortløpende.

 

Hjerte- og karsykdommer topper fortsatt listen over de vanligste dødsårsakene i Norge. Mange har faktisk en eller flere risikofaktorer uten å være klar over det. For å hindre varige skader samt redusere risikoen for å utvikle disse sykdommene, er det viktig å fange opp symptomene raskest mulig.

Med sentral beliggenhet på Oslo vest, er Colosseumklinikken Medisinske Senter lett tilgjengelig med alle transportmidler. Her møter du erfarne kardiologer med god kompetanse innen hjertemedisin. Vi har også moderne utstyr og kort ventetid. Henvisning er ikke nødvendig.

Hva er kardiologi?

Kardiologi er den grenen av medisin som fokuserer på hjertet og hjertesykdommer. På listen over hjertemedisinske sykdommer finner vi blant annet: hjertekrampe, blodpropp, hjerteinfarkt, klaffefeil, åreforkalkning og høyt blodtrykk.

Hva er en kardiolog?

En kardiolog defineres som en lege med spesialisering på hjertet og sykdommer relatert til hjertet. I dagligtalen brukes ofte hjertespesialist. Kardiologen bistår med alt fra undersøkelse til diagnose og behandling.

Hjerteundersøkelse

En hjerteundersøkelse kan være aktuelt dersom du har en eller flere av følgende plager:

 • Hjerte- og karsykdommer 
 • Høyt blodtrykk og/eller høyt kolesterol 
 • Brystsmerter 
 • Hjertebank 
 • Uregelmessig hjerterytme/puls 
 • Tungpustet eller pustebesvær 
 • Svimmelhet eller bevissthetstap 
 • Bilyd over hjertet 
 • Økt genetisk risiko ved familie med kjente hjerte- og karsykdommer 

 

Ved undersøkelse av hjertet kan man også redusere risiko for blodpropp som fører til hjerneslag.

Hvordan foregår en hjerteundersøkelse? 

En hjerteundersøkelse inneholder en klinisk undersøkelse som ofte suppleres med ulike laboratorieundersøkelser. På bakgrunn av resultatene, får vi informasjon om hjertets struktur og funksjon. Hensikten er å avdekke behovet for behandling og oppfølging. En typisk hjerteundersøkelse består av følgende: 

 • Sykehistorie: En samtale mellom deg som pasient og vår spesialist vil avdekke sykehistorien din. Hva er symptomenes art? Og hvordan har de utviklet seg over tid? Sentrale symptomer kan være brystsmerter, kortpustethet, hjertebank, urolig hjerte og besvimelser. 
 • Kroppsundersøkelse: Kroppsundersøkelsen konsentrerer seg først og fremst om hjerte og lunger. Her vil legen blant annet kjenne på pulsen din, måle blodtrykk og lytte med stetoskopet over hjerte. Legen ser også etter symptomer på resten av kroppen din som for eksempel hevelse i beina.  
 • Laboratorieundersøkelse: Supplerende undersøkelse fra laboratoriet består av et vidt spekter av prøver og undersøkelser. Dette kan være utvidet blodprøver, 24-timers blodtrykksregistrering, EKG med hjerterytmeregistrering eller arbeids EKG. 
 • Bildediagnostikk: Røntgen av lunger og ultralyd av hjertet kan gi informasjon om hvordan hjertet fungerer. I tillegg benyttes ofte kontrastundersøkelse for å kartlegge blodårene til hjertet. Ut over dette, kan det også være aktuelt med andre undersøkelser for å sette en diagnose. 

Mer informasjon om diabetes og hjerteundersøkelse.

Kontakt oss for timebestilling.

Epost: kardiologi@ckms.no